سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انواع نرم افزار های حسابداری تحت وب

نرم افزار های حسابداری تحت وب یا آنلاین نرم افزار هایی هستند که به کمک کسب وکارهای مختلف آمدند تا مدیریت امور حسابداری با دقت وسرعت بیشتری انجام شوند در این مقاله قصد داریم تا با انواع نرم افزار های حسابداری شما را آشنا کنیم. تکنولوژی در عصر حاضر، باعث به روز رسانی متداوم سیستم ها و هم چنین پیشرفت در روند کاری می شود. با گسترش مراودات مالی و ارتباط با مشتریان، استفاده از نرم افزار حسابداری امری قطعی خواهد بود. استفاده از نرم افزار حسابداری صرفه جویی در مواردی از جمله زمان و ریسک را برای ما به همراه خواهد داشت.

با استفاده از نرم افزار حسابداری تجت وب ، خسارت های احتمالی وارده بر سیستم را می توان پیش بینی کرد و از بروز آنها جلوگیری کرد. هم چنین برای بهینه سازی کسب و کار رو به رشد، استفاده از نرم افزار حسابداری به منظور نظارت بر سازمان و هزینه ها توصیه می شود.
برای رفع پیچیدگی و ایجاد انسجام در سازمان، استفاده از نرم افزاری که با کسب و کار شما انطباق داشته باشد، الزامی است. قابل ذکر است که در برخی شرکت های دولتی با حجم کاری بالا، گاهی ملزم به طراحی و تولید نرم افزار حسابداری مورد نیاز خود می شوند. چرا که توانایی طراحی زیر سیستم های مورد نیاز خود را داشته باشند.

انواع نرم افزارهای حسابداری

همان طور که می دانید نرم افزارهای حسابداری از جهات مختلف قابل گروه بندی هستند و از آنها با نام سیستم های حسابداری هم یاد می کنند. معمولا در کسب و کارهای مختلف با بررسی نیازها، با کنار هم قرار گرفتن این نرم افزارها در یک قالب کلی، خواسته های خود را به اجرا می رسانند.

 

1.نرم افزارهای حسابداری عمومی

 

نقش هسته حسابداری را داشته و تمامی امکانات اولیه حسابداری را شامل می شود. هم چنین مناسب مشاغل کوچک بوده و محاسبه قیمت نهایی، دریافت و پرداخت ها، انبارداری و  از قابلیت های بارز این نرم افزار می باشد.

 

2.نرم افزارهای مخصوص شرکت های خاص

 

قابلیت های ویژه ای در این نرم افزارها گنجانده شده که برای مشاغل خاص تعریف شده. این نرم افزارها به صورت سفارشی مخصوص هر شرکت، طراحی و تولید می شوند. برخی نرم افزارها هم چون نرم افزار حسابداری شرکتی چرتکه با شناخت این دسته از نیازها، سیستم ها و زیر سیستم های ویژه ای را برای رفع نیاز این شرکت ها در نرم افزار خود گنجانده اند.

3.نرم افزارهای سازمانی و دولتی

 

سازمان ها و ادارات دولتی به منظور رفع نیاز مشاغل، نرم افزار هایی را تهیه و تولید کردند. نرم افزار بیمه، نرم افزار تهیه نامه مالیاتی برای وزارت خانه ها و … از جمله این نرم افزارها می باشند.

 

4.نرم افزارهای تخصصی شرکت ها و موسسات

 

نرم افزارهایی هستند مناسب مشاغل خاص، نظیر نرم افزار حسابداری پیمانکاری، نرم افزار حسابداری شرکتی و ..

طبقه بندی نرم افزارهای حسابداری

با توجه به درخواست های متعدد کاربران و مشتریان، نرم افزارهای خاصی برای پاسخگویی به این نیازها با کاربردهای ویژه در نظر گرفته شده.

به طور کلی کسب و کار ها در 2 گروه جای می گیرند:

SME ها ( Small & Medium Enterprises ) : به مجموعه تمامی کسب و کارهای کوچک گفته می شود.

Enterprise Resource Planning) ERP) سازمان ها با حجم کاری بالا : در کسب و کارهای بزرگ برای انسجام در روند کار مراحل سازمان، در کنار نرم افزار حسابداری مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، راه کارهای یکپارچه ای که بر اساس best practice های موجود در بازار یکپارچگی سیستم را به همراه خواهد داشت. بنابراین، حجم کاری سازمان و هدف مورد نظر، در انتخاب نرم افزار نقش به سزایی دارد

طبقه بندی نرم افزارهای حسابداری بر اساس کاربری

نرم افزار حسابداری مدیریت پروژه:

این نرم افزار، به منظور نظارت و رسیدگی به سود و زیان حاصل از پروژه های بزرگ طراحی شده. با توجه به پروژه ای که فعالیت دارید، نرم افزار خاصی را برای آن تهیه و یا طراحی می کنید تا باعث پیشبرد روند کاری شما در پروژه شود.

نرم افزار حسابداری پایه:

شبکه اصلی سیستم حسابداری می باشد. هدف از طراحی این نرم افزار، رسیدگی به حساب ها، درج صورتحساب های خرید، بازرسی کلیه مدارک، بازرسی امور بانکی و سایر امور مالی مربوط به سازمان می باشد.

نرم افزار حسابداری مخصوص مشاغل خاص:
نرم افزار های حسابداری در دو گروه شرکتی و فروشگاهی جای می گیرند.
شما با تهیه نرم افزار مورد نظر، لازم است قابلیت های مورد نیاز شغل خود را به آن اضافه کرده تا استفاده بهینه را برای شما به همراه داشته باشد. در غیر این صورت، این کمبود با سفارشی سازی قابل حل است فقط هزینه بسیار به همراه خواهد داشت.

نرم افزار مدیریت تنخواه:

مدیریت تنخواه، کنترل هزینه های اختصاص یافته به سطوح یک شرکت را به عهده دارد. از این نرم افزار در مکان های دولتی و خصوصی استفاده می شود.

نرم افزار مدیریت موجودی:
این نرم افزار، به هدف بالا بردن تدریجی سود سازمان و صرفه جویی در هزینه سازمان طراحی شده.
نرم افزار بودجه بندی و پیش بینی:
تسلط و کنترل صاحبان و مدیران کسب و کار را روی شرایط درونی سازمان افزایش داده و آنها را ریزبین تر می کند.
نرم افزار صدور فاکتور و صورتحساب:
مناسب کسب و کارهای کوچک بوده و به هدف درج صورتحساب و درآوردن مبلغ کل استفاده می شود. با استفاده از این نرم افزار، درصد خطای صدور فاکتور در مقایسه با پیشبرد آن به صورت دستی پایین می آید.
نرم افزار دارایی ثابت:
برخی از نرم افزار های حسابداری، دارایی های ثابت را، با ایجاد یک هسته اطلاعاتی از زمان وارد کردن داده ها تا آخر کنترل می کنند. در این نوع نرم افزار، حقوق، حق بیمه، تسویه دارایی و ارزش افزوده بررسی می شود و امکان صدور فیش کارمزد در اختیار شما قرار خواهد گرفت.